Menu
Tablet menu
A+ A A-

janusGATE Mobile - Brinete za sigurnost email-ova na mobilnim uređajima?!

Želite da vaše kolege budu produktivnije, a oni žele više fleksibilnosi, tako da koriste mobilne uređaje mnogo češće. Email je najčešće korišćena mobilna aplikacija i vaše kolege šalju, primaju i zadržavaju više podataka nego ikad. Većina njih su vaši poslovni podaci i van vaše mreže, ne možete ih kontrolisati. Dodajmo tome da su mobilni uređaji mali, da ih nosimo sa sobom i da ih često zamenimo ili gubimo, i lako ćemo videti zašto je sigurnost email-ova na mobilnim uređajima toliki problem. 

Procenite problem

Koliko je veliki problem, zavisi od toga kako planirate da ga rešite. Ako želite da kontrolišete sve email-ove na svim mobilnim uređajima, onda je to veliki problem. Ako želite dapotpuno sprečite pristup email-ovima sa mobilnih uređaja, to je takođe problem: ako zatvorite vaše okruženje, neko će naći kako da zaobiđe vaša pravila, a vi nećete znati ko, kako niti koliko često.

Umanjite problem

 • Sprečite svaki pristup email-ovima sa mobilnih uređaja i izgubićete produktivnost i zaposlene
 • Dozvolite pristup samo nekima i ostvarićete malo povećanje produktivnosti
 • Oslonite se na MDM softver i kontrolisaćete uređaje, a ne informacije
 • ‘Zadržite’ email-ove ali to je skupo i pretvara uređaj ‘u kamen’ - ili

možete da potpuno umanjite problem. Možete svima dati pristup email-u sa bilo kog uređaja i fokusirati se na zaustavljanje samo 5-15% email-ova koji su osetljivi.
To je ono štojanusGATE Mobileradi.

Fokusirajte se na osetljive email-ove

janusGATE Mobile filtrira vaš email saobraćaj pre nego što stigne do mobilnog uređaja, i ako je osetljiv, upozorava korisnika jednostavnom porukom da pristupi kompletnoj informaciji sa službenog računara. janusGATE Mobile ima set fleksibilnih pravila koji može biti prilagođen vašim potrebama kao što su:

 • Prepoznavanje privilegovanih informacija pomoću subject-a email-a
 • Ograničavanje sadržaja na osnovu klasifikacije email-ova
 • Blokiranje svih attachment-a uz propuštanje email-ova
 • Stopiranjeemail-ova ali propuštanje kalendara i informacija o kontaktima
 • Stopiranje svakePersonally Identifiable Information (PII)
 • Redigovanjespecifičnih tipova informacija.

Jednostavnije za vas, uz manje troškove

Sa janusGATE Mobile, možete rešiti problem sigurnosti email-ova na mobilnim uređajima uz manje troškove i složenost drugih opcija. Dobijate:

 • Nezavisnost mobilnih uređaja— vaši zaposleni mogu imati bilo koji uređaj koji koristi ActiveSync, a vi nećete morati da rekonfigurišete uređaj ili njegov OS. Filtriranje je bazirano na saobraćaju, a ne na uređaju.
 • Brzu primenu- možete obezbediti novim ili privremeno zaposlenim ili partnerima kratkotrajan pristup i prilagoditi filtriranje njihovoj ulozi ili ‘potrebi za korišćemem’.
 • Bez promena na mobilnim uređajima
 • Neometan rad mreže— veza između uređaja i Exchange Server-a ostaje nepromenjena i možete nastaviti da koristite postojeću zaštitu kao što je TLS ili IPSec za proveru identiteta ili šifrovanje.

PREDNOSTI

Izbor

Neka zaposleni poseduju uređaje koje žele i menjaju ih kada se pojave novi. Neka rade gde i kako hoće, znajući da su vaši osetljivi email-ovi kontrolisani.

Produktivnost

Ostvarite sve prednosti mobilnosti, dajući vašim ljudima pristup email-ovima bilo gde, bilo kad, na bilo kom uređaju.

Prilagodljivost

Dodajte nove uređaje, prilagodite pravila uređaju ili ulozi, povežite spoljne partnere ili uključite privremene saradnike i obezbedite im brzo siguran pristup email-ovima na mobilnim uređajima. Rešite se velikih troškova, nepotrebne složenosti i kašnjenja.

Fleksibilnost

Zaštitite vaše osetljive email-ove, bez obzira da li imate sistem za klasifikaciju email-ova ili ne. Počnite sa jednostavnim pravilima za filtriranje koji odgovaraju vašoj situaciji i menjajte ih ako je potrebno. janusGATE Mobile radi sa bilo kojim sistemom za klasifikaciju email-ova ili bez. Izbor je vaš.

Mirna savest

Smanjite rizik zamenom osetljivih informacija pre nego što stignu do mobilnih uređaja. Primenite vaša pravila za email-ove na mobilnim uređajima i poboljšajte vašu usaglašenost.