Menu
Tablet menu
A+ A A-

janusSEAL for Outlook Lite - Dobijate više od klasifikacije poruka za Exchange 2007 ili Exchange 2010!

janusSEAL for Outlook LitejanusSEAL for Outlook Lite je add-in za Microsoft® Outlook koji dodaje mogućnost klasifikacije poruka u Outlook-u 2007 Professional ili Outlook-u 2010 Professional Plus kada se koriste u Exchange 2007 ili Exchange 2010 okruženju. Uobičajeno je da se janusSEAL for Outlook Lite centralizovano instalira i konfiguriše tako da organizacije mogu da sprovode klasifikaciona pravila.

Izvorne mogućnosti klasifikacije poruka za Exchange 2007/2010 kada se koriste u Outlook-u omogućavaju pošiljaocu da opciono definiše klasifikaciju poruka:

Međutim, mogućnost klasifikovanja poruka u Exchange-u ne mora da zadovolji sve funkcije koje su potrebne vašoj organizaciji. Funkcionalnost može biti nedovoljna u sledećim slučajevima:
  • pošiljalac nije u obavezi da naznači klasifikaciju u svakoj poruci koju šalje
  • pošiljalac ne može da primeni sigurnosnu klasifikaciju na poruke za zakazivanje sastanaka
  • klasifikacija se može postaviti samo kada se koristi iz Outlook 2007 Professional, Outlook 2010 Professional Plus ili OWA u Premium korisničkom modu
Svaki od ovih nedostataka može komplikovati implementaciju Exchange Transport Rules i oslabiti efikasnost sigurnosne politike.

janusSEAL for Outlook Lite otklanja ove nedostatke. Proizvod se instalira na korisničkim radnim stanicama i predstavlja add-in za Microsoft Outlook, proširuje mogućnosti Outlook-a da bi zadovoljio zahteve organizacije u vezi korišćenja sigurnosne klasifikacije.

Pregled mogućnosti

Primenjuje klasifikaciju na sve poslate poruke i zahteve za sastankom

janusSEAL for Outlook Lite poboljšava izvorne mogućnosti za klasifikaciju poruka u Exchange/Outlook-u:
  1. ako pošiljalac ne zada klasifikaciju koristeći Outlook "permissions drop-list" u toolbar-u, onda će janusSEAL for Outlook Lite otvoriti klasifikacioni dijalog u kome korisnik mora da izabere klasifikaciju pre slanja poruke.
  2. kada šalje zahtev za sastanak, janusSEAL for Outlook Lite će prikazati klasifikacioni dijalog i korisnik mora da odabere klasifikaciju pre slanja zahteva za sastanak. Bez janusSEAL for Outlook Lite nije moguće klasifikovati zahteve za sastanke.
  3. radi sa svim izdanjima za Outlook 2010, Outlook 2007 i Outlook 2003.
Minimalna konfiguracija
janusSEAL for Outlook Lite koristi istu konfiguraciju kao za klasifikaciju poruka u Outlook 2007/2010. Jednom kada organizacija uspešno konfiguriše i primeni tu konfiguraciju za klasifikaciju poruka u u Exchange-u, janusSEAL for Outlook Lite je skoro potpuno spreman za rad. Jedina stvar koja još mora da se konfiguriše je licenca, što se radi korišćenjem Microsoft Group Policy.
janusSEAL for Outlook Lite nije tako konfigurabilan kao janusSEAL for Outlook i ako želite više kontrole u vezi prikaza klasifikacija, njihovog redosleda ili koja polja u poruci mogu da popune, tada vam je potreban janusSEAL for Outlook. janusSEAL for Outlook Lite nikada neće podržavati tako naprednu kontrolu konfiguracije jer je on upršćena verzija janusSEAL-a.
Koristite klasifikaciju poruka u Outlook-u 2010 Standard, Outlook-u 2007 Standard i Outlook-u 2003
Standardne mogućnosti klasifikacije poruka u Outlook-u 2007/2010 su deo mogućnosti Microsoft Information Rights Management (IRM) capabilities u Office-u 2007/2010 i dostupne samo u Outlook-u 2007 Professional ili Outlook-u 2010 Professional Plus. To su najskuplje verzije Outlook-a.
janusSEAL for Outlook Lite radi na Outlook-u 2010 Standard, Outlook-u 2007 Standard i Outlook-u 2003 tako da organizacije ne moraju da kupuju Outlook 2010 Professional Plus ili Outlook 2007 Professional da bi koristile prednosti klasifikacije poruka u Exchange 2007/2010 message na desktopu.

Pregled specifikacija

janusSEAL for Outlook Lite je kompatibilan sa Microsoft Outlook® 2010 (x86 and x64), Microsoft Outlook® 2007 i Outlook® 2003 na Windows 7, Windows® Vista®Business or Windows® XP Professional. Kliknite ovde za više tehničkih detalja o janusSEAL for Outlook Lite.